Antivirus/Anti-infectie

Belangrijk!

Gefeliciteerd! Uw computer is gerepareerd of gebouwd door: CAS-Computers, dit heeft het voordeel dat uw computer zo optimaal mogelijk beveiligd is tegen allerlei virussen en infecties van buitenaf.

Wij adviseren u dringend eerst deze gebruiksaanwijzing helemaal door te lezen voordat u de computer gebruikt. Bekijkt u regelmatig deze pagina om te zien of er nog veranderingen zijn.

Uw belangrijke bestanden terug vinden.

Op uw buroblad plaatsen wij meestal een koppeling naar onze website, voor uitleg of hulp, zie ook het pictogram CAS-Computers. 

Voordat wij uw computer bouwen of  her-installeren, wordt er meestal een virusvrije (schone) back-up van uw belangrijke (oude) bestanden gemaakt, zoals: foto’s, documenten enz. Na herïnstallatie worden de bestanden teruggezet. Wanneer U deze bestanden niet direct kunt vinden, zoek dan via verkenner

>(met rechtermuistoets op het startmenu klikken)

> ga naar de map: RECOVERY en open deze map.

Hoe houdt u de computer virus- en infectievrij?

Wanneer de computer door ons geïnstalleerd of geherïnstalleerd is, dan worden alle antivirus en anti-infectie programma’s op de juiste manier ingesteld en hoeft u zelf niets te doen... Nu ja , niets?

Gebruik regelmatig  uw Internetbeveiligingen door handmatig te scannen, zeker de gratis beveiligingen moet u zelf bijhouden (AVG/AVAST/MSE, etc). Na ieder gebruik van de computer klikt u het programma aan en kiest voor snelle systeemscan. Een keer per maand kunt u de computer een totale systeemscan geven.  Het programma is heel gebruiksvriendelijk, het enige wat u hoeft te doen is goed te lezen en keuzes maken. Gebruik als extra, een anti-infectieprogramma.

Om uw computer zo goed mogelijk te beveiligen kunt u naast de gratis antivirusprogramma, ook een betaalde versie aanschaffen, bijvoorbeeld McAfee. Het is zeker raadzaam als u ook eventuele financiele zaken op uw computer doet, zoals bankzaken>

U kunt zelfs over beveiligd raken, dan wordt uw computer onnodig traag of loopt vast daarom; installeer niet meer programma’s ter beveiliging, dan die wij op uw systeem gezet hebben, ook niet wanneer u nieuwe software installeert. En maximaal één antivirusprogramma.

Uw computer wordt door diverse programma’s beveiligd.

-      Firewall, om ongenode gasten te weren.

       een gratis Firewall wordt standaard meegeleverd in het besturingsprogramma,

       deze functioneert in de  regel goed.

-      Antivirus programma, om de computer te beschermen tegen virussen, zoals Norton  en    

       McAfee (Let op  dit is geen Anti-infectie  programma!),                                                              

-      Phishing, tegen kwalijke aanvallen via Internet.

-      En niet te vergeten een goede spamfilter voor uw e-mails zoals 

       Dit anti-spam programma is heel belangrijk om de vele ongewenste e-mails weg te filteren.

 

De gratis Antivirus programma’s zijn in nood een redelijke oplossing, zoals AVG, maar voldoen op den duur niet. Hiervoor raden wij u dringend aan een betaalde versie te installeren, zoals Norton- of Mcafee antivirus. Koopt u deze het liefst in de winkel, zodat u er zeker van bet dat er via een internet bestelling niets mis kan gaan.

 

Kunt u opruimprogramma’s en/of opschoonprogramma’s gebruiken?

Wij adviseren U om geen opruimprogramma’s of  soortgelijke programma’s bij de door ons geïnstalleerde programma’s te installeren.

Programma’s als CC Cleaner (en andere Clean programma’s), zoals Live Care, maar ook enkele Symantec programma’s, blijken in de praktijk meer kwaad dan goed te doen en vertragen op den duur uw systeem.

De Norton 360 is een beveilings-set van Symantec die teveel beveiligd, waardoor uw computer heel erg traag kan worden en vast kan lopen. Vooral bij oudere computers zijn deze programma’s sterk af te raden. Alles wat extra geïnstalleerd wordt, belast de computer onnodig en vertraagt deze.

LET OP BIJ VERLENGING WORDT VAAK EEN AUTOMATISCHE INCASSO INGESTELD OP UW BANKREKENING EN ALS HET WEER TIJD IS VOOR DE JAARLIJKSE VERLENGING DAN WORDT MEESTAL ZONDER VOORAF TE MELDEN HET VAN UW REKENING AFGETROKKEN.

HET BEDRAG IS VAAK VELE MALEN DUURDER DAN ALS U HET IN ONZE TD LAAT INSTALEREN. VB MCAFEE ONLINE VANAF 79,00 EURO, BIJ ONS 50,00 INCL. INSTALLEREN.

U KUNT DIT VOORKOMEN OM OP TIJD HET SYSTEEM BIJ ONS LANGS TE BRENGEN.

’S OCHTENDS BRENGEN ‘S MIDDAG WEER OPHALEN. INDIEN MOGELIJK EVEN VAN TE VOREN BELLEN ZODAT WIJ U DAN OP DEZE DAG KUNNEN INPLANNEN.

 

U heeft nieuwe software, moet u dan wel de beveiliging installeren?

Nee, niet doen, u loopt het risico dat in combinatie met de door ons geïnstalleerde antivirus en anti-

infectie programma’s, uw computer over beveiligd raakt, heel traag wordt of zelfs niet meer doorstart.

 

CAS-Computers@online.nl of info@CAS-Computers.com

 

We wensen u veel plezier met het nieuwe of door ons gerepareerde systeem.

Het team van

CAS-Computers

 

 

 

                                                                 *Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden

 

                                                (C)opyright CAS-Computers, jan 2024

OverbeveiligingGratis Antivirus?Opruimprogramma´sNieuwe software en beveiliging?Tekstvak: Antivirus en infectie
15