Wanneer u een nieuwe computer koopt , is het geen overbodige luxe om een degelijk antivirusprogramma, liefst een Internet Security programma, te (laten) installeren.  Dan blijft uw computer zo optimaal mogelijk vrij van virussen en infecties, maar ook van hackers, die op uw computer proberen in te breken.  De betaalde versies zoals Norton en Mcaffee raden wij aan. Gaat u dan wel ieder jaar naar de winkel om een nieuw pakket te kopen. Dit is veiliger en goedkoper dan via Internet  bestellen. Daar zitten vaak wat addertjes onder het gras. Wanneer u het antivirus programma toch via internet koopt, let u er dan altijd op bij  welke winkel. Het adres en telefoonnummer blijven altijd belangrijk wanneer u wilt reclameren.

Buiten antivirus en anti-infectie programma’s, heeft uw computer ook antispam en anti spyware nodig, om uw computer zo schoon mogelijk te houden. Wanneer de computer bij ons gekocht is of door ons gerepareerd, dan hoeft u dit programma niet meer te installeren. Is dit niet het geval dan kunt u alsnog

via de volgende link installeren: www.cas-computers.com/mbam-setup-2.0.1.1004.exe

 

Te veel antivirus en antispy/programma kunnen uw computerprogramma’s belemmeren.

Om zo veilig mogelijk van de computer gebruik te maken kijkt u op onze: Anti-infectie/Antivrus pagina. 

WAARSCHUWING bron: www.helpmij.nl met dank aan Joey.

Uniblue levert handige tools, denk je. Maar pas op!!  in werkelijkheid is het spyware/virus! Dat zegt Microsoft zelf! Uniblue is helemaal geen Microsoft Gold Partner.  Eigenlijk is het een soort van spam. Je denkt dat het een goed programma is, en dan wil je betalen. Maar als je dat doet gaat je geld naar het bedrijf dat de zogenaamde Goede Tools levert.

Let ook op:

1. Het politievirus, soms kondigt het zich tijdelijk aan en denkt u dat het niet zo een vaart zal lopen,           

    meestal is dit is degelijk zo, het virus kruipt steeds dieper in uw computer en waarschuwt dat u geld     

    moet betalen aan de politie. We hebben al veel mensen in de winkel gehad die hier erg van   

    geschrokken waren, gelukkig  konden wij ze altijd helpen.

2. Download in geen geval Vista Total Security dit ìs een zeer malafide programma!

    Wanneer er plotseling een scherm op uw computer verschijnt, met de tekst dat u een virus of    

    Infectie op uw computer heeft, met de vraag of u de computer wilt laten scannen:  Ja- nee, sluit dit

    venster dan met het kruisje rechtsboven in hetzelfde scherm; dit is namelijk een virus besmetting!

3. Ga in geen geval op een hyperlink staan, zonder via uw rechter muistoets te checken, waarvan de 

    link afkomstig is. Bij telebankieren typt u, zelf het adres in de adresbalk; doe dit in geen  geval via   

    een hyperlink of pop up, klik deze rechtsboven in uw scherm op het kruisje uit!

4. Gebruik liefst altijd het adres in de adressenbalk van Internet. 

5. Verwijder overige antispam en antispyware van uw computer via het configuratiescherm> de optie 

     software.

                                   

 

CAS-computers valt onder de cruciale bedrijven, zowel voor de ICT, als voor reparaties. Ook voor consument, mogen wij open blijven. Dus voor al uw reparaties kunt nog steeds bij ons terecht.  U mag altijd contact opnemen indien er een noodsituatie ontstaan is.

Waarom mogen wij wel open? Als ICT-specialist zorgen wij ervoor dat u blijft beschikken over uw computer. Dit is belangrijk voor de media, Internet, telebankieren, mail, etc. Voor de thuiswerkers, studenten, zorg, en ouderen die zonder media het risico lopen te vereenzamen. Wij zijn  een soort ziekenzorg voor de computer, media, etc. Of het een laptop, Macbook, desktop, Ipad, tablet of mobiel is, wij houden u op de hoogte van wat er in de wereld om u heen gebeurd. Zeker in deze tijd is het belangrijk om contact met de buitenwereld te houden.

 

 Klik hier om naar Contactpagina te gaan.

           

Windows 10 is alweer een tijdje op de markt en het systeem is gelukkig goed stabiel, Desondanks merken we toch nog dat enkele mensen met oudere besturingsssystemen werken, wat gevaarlijk is als u op Internet werkt vanwege onvoldoende beveiliging. Wij zijn heel enthousiast over het upgraden van oudere systemen, vooral met een snellere electronische schijf, vaak is dan uw systeem weer zo goed en snel, als nieuw.

Vaak staat het systeem, binnen enkele dagen weer up to date en tenminste VIJF maal sneller, voor u klaar. Dit is vaak een behoorlijk stuk goedkoper dan een nieuw systeem. Het is jammer dat veel mensen bij het kopen van een PC/laptop etc. vergeten aan het milieu denken en daardoor een nieuwe PC kopen terwijl de oudere, vaak best nog vrij recente systemen, een nieuw leven in geblazen kan worden. Wist U dat we alleen in ons bedrijf per jaar minimaal tussen de 100 en 150 kg aan computer hardware moeten laten afvoeren. Ondertussen staat er  een  zeer recente computer/laptop voor u klaar, die zeker te evenaren is en vaak zelfs meer dan dat dan een nieuw systeem in dezelfde prijsklasse. Het systeem kan dan vaak nog tot 10 jaar langer mee…

Daarbij mag u trots zijn op uzelf dat u het besluit nam om aan het milieu te denken. Zo komen we steeds een stapje dichterbij een schoner milieu en een leefbaarder wereld.

 

Voor de senioren (50+) onder ons, hebben wij een speciale service, wat betekent dat wij tegen een kleine vergoeding, uw systeem op komen halen en weer gerepareerd  terugbrengen. Bij het terugbrengen wordt dan, indien nodig, vrij uitgebreid de tijd gegeven om uit te leggen hoe het “nieuwe systeem” met Windows 10 werkt.

Veilig Internetten

Wanneer u mail verwacht, bijvoorbeeld van een petitie die u moet bevestigen en u ziet deze niet in uw postvak terug, kijkt u dan eens in de spam mappen, die uw antivirus en/of anti-infectie programma’s zelf aanmaken.

Deze staan in de linker kolom, meestal onder de map ‘postvak in van uw mailprogramma. Wanneer u in deze mappen kijkt vind u vaak de mail terug, die u zocht.

De spam filter kijkt naar trefwoorden, waarvan het programma ‘denkt’ dat het reclame is en filtert de post regelmatig als ‘verdacht’ in de spam mappen. Wanneer u zeker weet dat de post betrouwbaar is, dan kunt u de mail terugzetten in de ‘gewone post’ Bij twijfel contacteer de afzender met de vraag of dit bericht van hem/haar afkwam.

Post kwijt?Tekstvak: Gebruiksvriendelijke browsers, gratis te downloaden door op het onderstaande icoon te klikken
BrowserChromeFirefox voor desktop19Nieuwsbrief

        *Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden

 

   (C)opyright CAS-Computers, jan 2022