Wanneer u een nieuwe computer koopt , is het geen overbodige luxe om een degelijk antivirusprogramma, liefst een Internet Security programma, te (laten) installeren.  Zo blijft u optimaal mogelijk gevrijwaard van virussen en infecties, maar ook van hackers, die op uw computer proberen in te breken.  De betaalde versies zoals Norton en Mcaffee raden wij aan. Gaat u dan wel ieder jaar naar de winkel om een nieuw pakket te kopen. Dit is veiliger en goedkoper dan via Internet  bestellen. Wanneer u dit toch doet, kijkt u dan altijd welke winkel uw bestelling waarborgt.

Buiten antivirus en anti-infectie programma’s, heeft uw computer ook antispam en anti spyware nodig, om uw computer zo schoon mogelijk te houden. Wanneer de computer bij ons gekocht is of door ons gerepareerd, dan hoeft u dit programma niet meer te installeren. Is dit niet het geval dan kunt u alsnog

via de volgende link installeren: www.cas-computers.com/mbam-setup-2.0.1.1004.exe

 

Te veel antivirus en antispy/programma kunnen uw computerprogramma’s belemmeren.

Om zo veilig mogelijk van de computer gebruik te maken kijkt u op onze: Anti-infectie/Antivrus pagina. 

WAARSCHUWING bron: www.helpmij.nl met dank aan Joey.

Uniblue levert handige tools, denk je. Maar in werkelijkheid is het spyware/virus! Dat zegt Microsoft. Uniblue is helemaal geen Microsoft Gold Partner.  Eigenlijk is het een soort van spam. Je denkt dat het een goed programma is, en dan wil je betalen. Maar als je dat doet gaat je geld naar het bedrijf dat de zogenaamde Goede Tools levert.

Let ook op:

1. Het politievirus, soms kondigt het zich tijdelijk aan en denkt u dat het niet zo een vaart zal lopen,           

    meestal is dit is degelijk zo, het virus kruipt steeds dieper in uw computer en waarschuwt dat u geld     

    moet betalen aan de politie. We hebben al veel mensen in de winkel gehad die hier erg van   

    geschrokken waren, gelukkig  konden wij ze altijd helpen.

2. Download in geen geval Vista Total Security dit ìs een zeer malafide programma!

    Wanneer er plotseling een scherm op uw computer verschijnt, met de tekst dat u een virus of    

    Infectie op uw computer heeft, met de vraag of u de computer wilt laten scannen:  Ja- nee, sluit dit

    venster dan met het kruisje rechtsboven in hetzelfde scherm; dit is namelijk een virus besmetting!

3. Ga in geen geval op een hyperlink staan, zonder via uw rechter muistoets te checken, waarvan de 

    link afkomstig is. Bij telebankieren typt u, zelf het adres in de adresbalk; doe dit in geen  geval via   

    een hyperlink of pop up, klik deze rechtsboven in uw scherm op het kruisje uit!

4. Gebruik liefst altijd het adres in de adressenbalk van Internet. 

5. Verwijder overige antispam en antispyware van uw computer via het configuratiescherm> de optie 

     software.

             LET OP DRUKTE, door het upgraden en verkoop van nieuwe systemen!

Begin 2020 stop Microsoft met Windows 7, LAAT DUS TIJDIG UW SYSTEEM UPGRADEN naar Windows 10 IVM nu al grote drukte. Wij zorgen ervoor dat uw kostbare data, zoals foto’s, documenten weer netjes teruggezet wordt.Binnen enkele dagen staat uw systeem weer gereed en indien u dit wilt minimaal 5 maal sneller.

                 INFORMEER SNEL!! Tel:020:6104680 va 10.30u t/m 18.00u

Windows 7 is alweer op de markt vanaf 22 oktober 2009 en Windows 10 vanaf 29 juli 2015. Onze ervaring heeft geleerd dat  Windows 7 en 10 tot nu toe beiden goed functioneren. In heel veel bedrijven, waar met specifieke programma’s gewerkt wordt zoals: facturering-, voorraad– en boekhoudprogramma’s, gebruikt men vaak nog Windows 7 omdat deze niet onder Windows 8 en hoger goed functioneren. De senioren die gewend zijn met de programma’s als Outlook Express en nog met nog oudere programma’s te werken, willen en kunnen vaak niet meer switchen en blijven liever werken met het oude en vertrouwde Windows 7. Klanten die de overstap gaan maken naar het nieuwe besturingssysteem Windows 10, kunnen rekenen op onze ondersteuning. Voor eventuele ombouw van uw systeem of een compleet nieuwe computer  en uiteraard onze oude vertrouwde service. Voor service en kwaliteit CAS-Computers, da’s een feit!  Windows 10 is sterk verbeterd besturingssysteem, het jasje van Windows 10 lijkt veel op Windows 7 en ook  in te stellen bij Microsoft telefoons en tablets, met allerlei applicaties (programma’s) die u kunt aanpassen. Intern is er veel meer veranderd, ten voordele. Stapt u over van een ouder besturingssysteem, met daarbij behorende  programma’s, dan zullen vaak die programma’s vervangen moeten worden; bijvoorbeeld: het officepakket, oude fotoprogramma’s, spelletjes enz.

Windows 7 ,8, en 10 hebben minimaal Office 2007 of hoger nodig. Dus heeft u een lager Office pakket, dan moet ook deze vervangen worden, het gaat hierbij om de programma’s Word, Powerpoint en Exell 

 

Voor de senioren (50+) onder ons is dit systeem soms wel even wennen daarom kunt u bij ons nog kiezen tussen Windows 7 of 10 voor zolang de voorraad strekt.

 

Uitgekleed Windows 7 (Bron: www.seniorenweb.nl)
De afgelopen jaren is Microsoft meerdere malen berispt door de Europese Unie: men zou teveel programma's meeleveren met het besturingssysteem. Daarom zijn er uit Windows 7 en 10 een aantal programma's verdwenen.
De volgende applicaties zult u niet meer tegenkomen:

· Windows Kalender;

· Windows Mail; Outlook Express

· Windows Messenger;

· Windows Movie Maker;

· Windows Fotogalerie.

 

Voor u als gebruiker kan dat wat lastig zijn omdat er nu standaard geen programma's aanwezig zijn om te mailen of foto's te beheren en te bewerken. Microsoft heeft als oplossing hiervoor de Windows Live Essentials ontwikkeld. Dit is een bundeling van gratis programma's, waaronder Windows Live Mail, Windows Live Messenger, Windows Live Movie Maker en Windows Live Photo Gallery. U kunt de Live Essentials installeren, maar u kunt er ook voor kiezen andere, gratis of betaalde, pakketten te installeren.

 

Windows Live heeft nu redelijke programma’s die ook offline te gebruiken zijn.

Zie ook deze link:   http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=29224

Veilig Internetten

Wanneer u mail verwacht, bijvoorbeeld van een petitie die u moet bevestigen en u ziet deze niet in uw postvak terug, kijkt u dan eens in de spam mappen, die uw antivirus en/of anti-infectie programma’s zelf aanmaken.

Deze staan in de linker kolom, meestal onder de map ‘postvak in van uw mailprogramma. Wanneer u in deze mappen kijkt vind u vaak de mail terug, die u zocht.

De spam filter kijkt naar trefwoorden, waarvan het programma ‘denkt’ dat het reclame is en filtert de post regelmatig als ‘verdacht’ in de spam mappen. Wanneer u zeker weet dat de post betrouwbaar is, dan kunt u de mail terugzetten in de ‘gewone post’ Bij twijfel contacteer de afzender met de vraag of dit bericht van hem/haar afkwam.

Post kwijt?Windows 7,8 en 10Tekstvak: Gebruiksvriendelijke browsers, gratis te downloaden door op het onderstaande icoon te klikken
BrowserChromeFirefox voor desktop19Nieuwsbrief

        *Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden

 

   (C)opyright CAS-Computers, juni 2019