Antivirus/Anti-infectie

Belangrijk!

Gefeliciteerd! Uw computer is gerepareerd of gebouwd door: CAS-Computers, dit heeft het voordeel dat uw computer zo optimaal mogelijk beveiligd is tegen allerlei virussen en infecties van buitenaf.

Wij adviseren u dringend eerst deze gebruiksaanwijzing helemaal door te lezen voordat u de computer gebruikt. Bekijkt u regelmatig deze pagina om te zien of er nog veranderingen zijn.

Uw belangrijke bestanden terug vinden 

Voordat wij uw computer bouwen of  her-installeren, wordt er meestal een virusvrije (schone) back-up van uw belangrijke (oude) bestanden gemaakt, zoals: foto’s, documenten enz. Na herïnstallatie worden de bestanden teruggezet. Wanneer U deze bestanden niet direct kunt vinden, zoek dan via verkenner

>(met rechtermuistoets op het startmenu klikken)

> ga naar de map: CASRECOVERY en open deze map.

Hoe houdt u de computer virus- en infectievrij?

Wanneer de computer door ons geïnstalleerd of geherïnstalleerd is, dan worden alle antivirus en anti-infectie programma’s op de juiste manier ingesteld en hoeft u zelf niets te doen... Nu ja , niets?

Gebruik regelmatig  uw Internetbeveiligingen door handmatig te scannen, zeker de gratis beveiligingen moet u zelf bijhouden (AVG/AVAST/MSE, etc). Na ieder gebruik van de computer klikt u het programma aan en kiest voor snelle systeemscan. Een keer per maand kunt u de computer een totale systeemscan geven.  Het programma is heel gebruiksvriendelijk, het enige wat u hoeft te doen is goed te lezen en keuzes maken. Gebruik als extra, een anti-infectieprogramma.

Om uw computer zo goed mogelijk te beveiligen kunt u naast het antivirusprogramma, een gratis anti infectie/antimalware programma downloaden, wij adviseren malware, deze kunt u downloaden door op de volgende link te gaan staan>:  www.cas-computers.com/mbam-setup-2.0.1.1004.exe  en het programma wordt bijna automatisch geïnstalleerd. Bovenin bij het radartje (=instellingen), kunt u dit programma op Nederlands zetten. Nadat ik het programma geïnstalleerd heeft, start dan de computer opnieuw op. Het voormalige programma wat wij adviseerden, Super antispyware, hoeft u nu niet meer te gebruiken en mag u eventueel verwijderen. Denkt u er wel aan om geen onnodige teksten op uw scherm aan te klikken, dit is vaak reclame of ìs juist het virus waartegen we u proberen te beschermen! Reclame in (on)leesbare teksten kunt u met een kruisje uitvinken.(Let op dit programma is een toevoeging op uw antivirusprogramma) maar vervangt het niet!

 

 

 

U kunt zelfs over beveiligd raken, dan wordt uw computer onnodig traag of loopt vast daarom; installeer niet meer programma’s ter beveiliging, dan die wij op uw systeem gezet hebben, ook niet wanneer u nieuwe software installeert.

Uw computer wordt door diverse programma’s beveiligd.

-      Firewall, om ongenode gasten te weren.

       een gratis Firewall wordt standaard meegeleverd in het besturingsprogramma,

       deze functioneert in de  regel goed.

-      Antivirus programma, om de computer te beschermen tegen virussen, zoals Norton  en    

       Mcafee (Let op  dit is geen Anti-infectie  programma!),                                                              

-      Phishing, tegen kwalijke aanvallen via Internet.

-      En niet te vergeten een goede spamfilter voor uw e-mails zoals 

       Dit anti-spam programma is heel belangrijk om de vele ongewenste e-mails weg te filteren.

              

                                                     

 

 

De gratis Antivirus programma’s zijn in nood een redelijke oplossing, zoals AVG, maar voldoen op den duur niet. Hiervoor raden wij u dringend aan een betaalde versie te installeren, zoals Norton- of Mcafee antivirus. Koopt u deze het liefst in de winkel, zodat u er zeker van bet dat er via een internet bestelling niets mis kan gaan.

 

 

 

Kunt u opruimprogramma’s en/of opschoonprogramma’s gebruiken?

Wij adviseren U om geen opruimprogramma’s of  soortgelijke programma’s bij de door ons geïnstalleerde programma’s te installeren.

Programma’s als CC Cleaner (en andere Cleanprogramma’s), zoals Live Care, maar ook enkele Symantec programma’s, blijken in de praktijk meer kwaad dan goed te doen en vertragen op den duur uw systeem.

De Norton 360 is een beveilings-set van Symantec die teveel beveiligd, waardoor uw computer heel erg traag kan worden en vast kan lopen. Vooral bij oudere computers zijn deze programma’s sterk af te raden. Alles wat extra geïnstalleerd wordt, belast de computer onnodig en vertraagt deze.

 

 

U heeft nieuwe software, moet u dan wel de beveiliging installeren?

Nee, niet doen, u loopt het risico dat in combinatie met de door ons geïnstalleerde antivirus en anti-

infectie programma’s, uw computer over beveiligd raakt, heel traag wordt of zelfs niet meer doorstart.

 

CAS-Computers        online.nl

 

We wensen u veel plezier met het nieuwe of door ons gerepareerde systeem.

Het team van

CAS-Computers

OverbeveiligingGratis Antivirus?Opruimprogramma´sNieuwe software en beveiliging?Tekstvak: Antivirus en infectie
15

        *Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden

 

   (C)opyright CAS-Computers, juni 2020